Aanmelden achtste lustrum evenement

Met LAAC kom je ergens - al veertig jaar

Beste LAAC’er,

Veertig jaar op de teller, meer dan driehonderd leden, een eigen toonaangevende halve marathon en iedere dinsdag en donderdag fijne trainingen op alle niveaus. LAAC Twente bruist meer dan ooit! Op zaterdag en zondag lopen diverse LAAC-groepjes regelmatig hun duurlopen, al dan niet voor een marathon of andere leuke wedstrijden. We hebben een eigen Duurloper, veel vrijwilligers en een goed functionerend bestuur. Donders, dit is toch echt wel een heel mooie en bijzondere club. Feestje dan maar?

Met LAAC kom je ergens

Feesten doen we samen op zaterdag 31 augustus. De lustrumcommissie heeft in samenspraak met het bestuur een prachtige sportieve dag voor alle LAAC-leden georganiseerd. Jong, gevorderd of belegen, snel of gestaag, fit of wat minder te pas, voor jou is er altijd een passend programma-onderdeel. Op je eigen niveau presteren, dat kan op deze dag als hardloper of wandelaar met verschillende afstanden, of als vrijwilliger.

LAAC is natuurlijk ook LAAC voor de derde helft. Na jouw prestatie die dag is er uitgebreid de tijd voor gezelligheid. Samen op de tribune genieten van een drankje, samen dineren, een dansje wagen of gewoon weer lekker bijpraten met elkaar.

Dat wil je niet missen, toch? Meld je aan vóór 1 juli:

Wat kan je op deze dag allemaal verwachten?

Voor de duurlopers is er een single/duo-route uitgezet dwars door ons mooie Twente. Doe je de 40km, dan start je bij het OWC. Doe je de 20km, dan word je vanaf het FBK-stadion met onze LAAC-bus gedropt halverwege het 40km-parcours om vervolgens gezamenlijk door de prachtige natuur naar het FBK-stadion te lopen. En vanzelfsprekend zijn er onderweg rustpunten met aandacht voor de innerlijke mens.

De wandelaars kiezen uit 5 of 10km. Je loopt vanaf het FBK-stadion een gevarieerde route en eindigt – net als de duurlopers – na een rondje door het stadion met een heerlijke verfrissing op de tribune.

Voor de snelle mannen en vrouwen en/of voor de leden die een mooie eigen tijd willen neerzetten, start vervolgens de LAAC-lustrum-5km-wedstrijd. 12,5 rondjes door het stadion, begeleid door het WaveLight-systeem en het enthousiaste publiek (duurlopers, wandelaars en vrijwilligers). En reken maar: met zoveel applaus komt dat PR er vanzelf!

Zin in? Check je agenda en maak die indien nodig vrij voor dit achtste LAAC-lustrum evenement op zaterdag 31 augustus 2024. De kosten zijn dankzij een bijdrage van de club beperkt gehouden tot 20 euro voor het hele programma, inclusief diner en een aantal drankmuntjes!

Programma-overzicht (tijden nog onder voorbehoud)
  • 11:30 uur : Start 40km single/duo duurloop vanaf het OWC
  • 14:00 uur : Start 20km single/duo duurloop vanaf het 20km dropping-punt
  • 14:15 uur : Start 10km wandeling
  • 15:15 uur : Start 5km wandeling
  • 17:00 uur : Start van de LAAC-lustrum-5km-wedstrijd
  • 17:30 uur : Foto-moment: toosten op het achtste lustrum
  • 17:45 uur : Douchen en omkleden
  • 18:30 uur : Aanvang 2-gangen diner
  • 20:00 uur : Voetjes van de vloer
  • 01:00 uur : Het is weer gedaan
Informatie voor de duurlopers

De 40km duurloop start op het OWC. Indien je wilt, kan je je fiets met de LAAC-bus meegeven, zodat je ’s avonds met de fiets naar huis kan vanaf het FBK. Je bagage – om na afloop te douchen en om te kleden – kan ook met de bus worden meegegeven.
De 20km duurlopers stappen allemaal bij het FBK-stadion op de bus om naar het 20km-punt te worden gebracht. De eventuele duo-fiets (als je met z’n tweeën om en om loopt en fietst) kan mee in deze bus.

Informatie voor de wedstrijdlopers

De 5km-wedstrijd wordt begeleid door onze wedstrijdcommissie. De tijd wordt weliswaar zonder chip geklokt maar zal zo nauwkeurig mogelijk worden vastgesteld met een klok bij de finish. Tijdens de wedstrijd is er ondersteuning door middel van het WaveLight-systeem.

Vrijwilligers

Voor de vrijwilligers, de leden die graag de inspanningen van de andere leden mogelijk maken, is er ook een mooi programma. In het aanmeldformulier kan je aangeven waar je voorkeur naar uitgaat. En eventueel een suggestie doen.

Meer informatie

Heb je nog vragen, schroom niet om ons aan te spreken of te mailen naar: lustrum@laactwente.nl

De lustrumcommissie,
Paulien, Gijs, Maud, Herbert, Sanne en Patrick