Versoepelingen COVID-maatregelen per 1 juli(1 juli 2020)

Per 1 juli is er weer een nieuwe noodverordening vastgesteld in het kader van COVID-19. Er mag weer meer. We leggen hieronder in het kort uit wat dat betekent voor de LAAC-activiteiten.

De basisregels blijven nog steeds van kracht: blijf thuis als je (milde) klachten hebt, houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen, zoek de drukte niet op, etc.

Als verdere versoepeling geldt voor ons dat tijdens het sporten die 1,5 meter niet meer hoeft te worden aangehouden. Dat betekent voor het FBK-stadion dat alle groepen weer tegelijk op de baan kunnen trainen zoals we dat vóór de coronacrisis gewend waren. Er is dus ook geen baanverdeling meer nodig. Buiten de baan geldt de 1,5 meter wel, ook in de kleedkamers en douches. De overweging hierbij is dat je dan mogelijk langer bij elkaar in de buurt bent waardoor een mogelijke besmetting kan plaatsvinden. Daarnaast is MPM nog aan het nadenken of zij de kantine gaan openen. Voor zichzelf doen zij het in ieder geval niet meer tot en met de vakantie, maar voor LAAC zijn ze er nog niet uit.

Voor de trainingen op het Hulsbeek verandert er niet zoveel meer. Voor het wachten, gebruik van de kleedkamers en de douches, geldt dus nog wel de 1,5 meter.

Onder voorwaarden zijn er ook weer wedstrijden mogelijk. Komende donderdag vergadert de wedstrijdcommissie om te onderzoeken of een baanwedstrijd voor LAAC in het najaar tot de mogelijkheden behoort.

index  |  << vorige ... 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374  ... volgende >>