Rachel Klamer wint zilver bij EK Triathlon(6 juli 2009)

Rachel Klamer uit Denekamp heeft de zilveren medaille behaald op het EK voor Junioren op 5 juli. Zij moest alleen de Francaise Charayon voor laten gaan. Vicky Graves uit Engeland behaalde brons.

Helemaal stuk en ook nog misselijk kwam Klamer over de finish, maar het kan haar niets schelen: ''Dat mag nu ook". Het zwemonderdeel liep op rolletjes voor Klamer, maar tijdens het fietsen kreeg ze het moeilijk. Van voorin de fietsgroep zakte ze langzaam naar achter; bovendien werd ze misselijk. ''Maar ik dacht: gewoon volhouden. Er zaten wat gladde bochten in het parcours en die durfde ik niet zo goed te nemen'', aldus Klamer. De Denekampse realiseerde zich echter terdege dat het zaak was de aansluiting niet te missen. Ze wist aan te klampen en haalde met een fantastisch looponderdeel de tweede plek binnen. Veel meer dan ze voor de start gedacht had. ''Toen was ik alleen maar heel zenuwachtig. Top 16 ofzo, daar zat ik aan te denken.''

Met deze prestatie heeft Klamer zich in principe ook gekwalificeerd voor het WK junioren, dat in september in Australië plaatsvindt.

Uitslag Europees kampioenschap junioren dames:

1. Emmie Charayron FRA 59:10
2. Rachel Klamer NED 59:40
3. Vicky Graves GBR 59:47

Bron tekst en foto's: website Triathlon Holten
Meer foto's: gallery.ectriathlon2009.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

index  |  << vorige ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  ... volgende >>