NK Cross 2016 in Oldenzaal(30 maart 2015)

Stichting Marathon Enschede en LAAC Twente zijn door de Atletiekunie gekozen als organisatie voor het NK Cross 2016.

Enkele maanden geleden werd bekend dat het NK Cross 2016 niet in Kerkrade zal plaatsvinden. De Atletiekunie koos ervoor om de datum van het NK Cross later in het seizoen te leggen naar eind februari of begin maart. Hierdoor is het voor de organisatie in Kerkrade niet meer mogelijk om de wedstrijd te organiseren. Organisaties en verenigingen aangesloten bij de Atletiekunie konden zich kandidaat stellen voor het NK Cross 2016.

Stichting Marathon Enschede en LAAC Twente sloegen de handen inéén. “De professionele invulling van het marathonbureau van de Stichting, de cross-ervaring van LAAC Twente en bij beide partijen de jarenlange ervaring in het organiseren van grote loopevenementen maakt in onze ogen ‘de’ organisatie voor een NK Cross”, zegt Sabine Boshuis, event-manager van Stichting Marathon Enschede.

Als locatie voor het NK wordt er gekozen voor het Hulsbeek in Oldenzaal. LAAC Twente organiseert op deze locatie al vele jaren een crosswedstrijd en daarnaast vind je er alle onderdelen die een NK Cross aantrekkelijk maken. Op de paden, heuvels en grasvelden zijn diverse mogelijkheden om een uitdagende cross neer te zetten. Naast de mooie natuur beschikt het Hulsbeek over een goede infrastructuur en is het gebied omsloten door een brede asfaltweg met rondom vier grote parkeerplaatsen.

Stichting Marathon Enschede en LAAC Twente zijn vereerd dat de Atletiekunie ervoor gekozen heeft in 2016 het NK Cross in Twente te laten plaatsvinden. Wij zullen ons de komende maanden in gaan zetten om er volgend jaar een mooi NK Cross van te maken in Oldenzaal.

(Bron: Atletiekunie en Stichting Marathon Enschede.)

index  |  << vorige ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272  ... volgende >>