FBK-raadsvergadering 25 september(19 september 2013)

Beste leden,


Zoals jullie in de media hebben vernomen, staan de FBK-Games ter discussie binnen de gemeente Hengelo. Het voortbestaan van het FBK-stadion is gekoppeld aan het voortbestaan van de FBK-games. Zonder FBK-Games geen atletiekstadion meer en zonder stadion geen FBK-games.

Woensdag 25 september zal de gemeenteraad het voorstel van het College behandelen in de Commissie Sociaal. Omdat deze behandeling openbaar is, is het een uitgesproken kans om massaal aanwezig te zijn. En ook om massaal te laten zien dat de gemeente niet zomaar de FBK-Games en het FBK-stadion in de verkoop kunnen zetten.
Wij vinden het belangrijk om de raadsleden positief te beïnvloeden, en daarom hebben we, als hoofdgebruikers van het FBK-stadion (LAAC TWENTE, DAV KRONOS en MPM HENGELO) de volgende actie bedacht:

Jeugdactie

De junioren tot 16 jaar verzamelen zich om 19.00 uur op het marktplein, vanwaar we met z'n allen naar het stadhuis lopen. De junioren zullen zich dan voor de ingang van de raadszaal opstellen en het zou super zijn als jullie witte/oude shirts aantrekken en een dikke stift meenemen. Jullie kunnen, iedereen die de raadszaal betreedt, vragen om een handtekening, alsof het de topatleten van de FBK-Games zijn. Op deze manier laten we de raadsleden ervaren wat het effect van de FBK-Games op de jeugd is. Rond 19.45 uur zullen we weer terug zijn op het marktplein en is de actie voor de jeugd afgelopen.

Seniorenactie

De senioren (16+) verzamelen zich ook om 19.00 uur op het marktplein, bij voorkeur in clubkleding, en lopen met de jeugd naar het stadhuis.Wij vragen jullie om leuke acties te bedenken om duidelijk te maken wat de waarde is van de FBK-Games en het FBK-stadion. Denk bijvoorbeeld aan spandoeken.
Het is mogelijk om in de raadszaal plaats te nemen en de behandeling bij te wonen. De ruimte in de raadszaal is beperkt. Het kan daardoor zijn, dat niet iedereen naar binnen kan.
Respecteer ook dat het tijdens de vergadering stil dient te zijn. We staan sterker als we de raad positief kunnen beïnvloeden. Na de behandeling van de FBK-Games is het mogelijk om de raadszaal te verlaten. Dit laten we aan iedereen vrij.
En misschien is het leuk om na afloop van de avond nog even na te kletsen in de kantine van MPM in het FBK-stadion.

Media

Dit bericht wordt via de nieuwsbrief verspreid onder de leden van Twentse atletiekverenigingen, maar ook op de websites, Facebook en Twitter. Willen jullie dit bericht massaal verspreiden onder atleten en bekenden, zowel regionaal als nationaal. Zo kunnen we met vele, vele atleten het voortbestaan ondersteunen. Hoe groter de massa is, hoe groter het effect van deze actie!

 

Met sportieve groet,

De Twentse Atletiek

 

index  |  << vorige ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217  ... volgende >>